Blog, Vijesti

Hrvatska uspješno predstavila turističku ponudu na sajmovima u Madridu i New York-u

Siječanj je bio užurban mjesec za Hrvatsku turističku zajednicu. U Madridu i New York-u, HTZ je imala priliku predstaviti hrvatsku turističku ponudu na čak dva sajma — FITUR i New York Travel Adventure Show.

Na 48. izdanju međunarodnog sajma FITUR u Madridu, članovi HTZ-a predvođeni ministricom turizma i sporta — Nikolinom Brnjac te direktorom HTZ-a — Kristijanom Staničićem, su imali priliku predstaviti turističkim djelatnicima i poduzetnicima, kao i široj javnosti, sve ljepote Hrvatske.

Nastup na sajmu FITUR iskoristit ćemo za susrete s našim najvažnijim partnerima koji i tijekom ove godine žele ostvariti daljnji rast turističkog prometa kroz uvođenje novih ponuda i paketa prema hrvatskim destinacijama. … Važan će biti i susret s predstavnicima Iberie, zrakoplovne kompanije koja ima letove u više od 130 destinacija te koja u ovoj godini planira letove prema Dubrovniku, Splitu i Zagrebu“, rekao je Kristjan Staničić, nadodavši kako se u ovoj godini u Hrvatskoj očekuje više od 200 tisuća Španjolaca.

Prema podacima sustava eVisitor, u Hrvatskoj je tijekom 2022. ostvareno više od 471 tisuća noćenja od strane Španjolskog tržišta. Pritom, Španjolci su najviše noćili u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, odnosno u Dubrovniku, Splitu, Zadru i Hvaru te gradu Zagrebu. 

U 2023. godinu smo ušli kao jedna od najuspješnijih turističkih destinacija u Europi te u siječnju bilježimo dosad najbolje rezultate turističkog prometa. Sajam je prilika da se Hrvatska predstavi i dodatno istakne i na dalekim tržištima, a osobito južnoameričkim, ali i na našim već tradicionalnim europskim tržištima.“ podijelila je ministrica Brnjac.

S druge strane Atlantika, HTZ je imao priliku predstaviti bogatu kulturnu i prirodnu baštinu posjetitelja New York Travel Adventure sajma, čija se brojka procjenjuje na preko 14 tisuća ljudi. Na sajmu je predstavljeno više od 30 različitih turističkih zajednica, gradova i subjekata, neki od kojih su – Dubrovačko-neretvanska, Splitsko-dalmatinska i Šibensko-kninska županija, gradovi Zagreb i Pula te nacionalni park Plitvička jezera. Kao dokaz uspješnosti prezentacije Hrvatske na američkom tržištu govori nagrada za izvrsnost i kreativnost, dodijeljena od strane organizatora. Nagrada je dodijeljena kao priznanje za postignuća hrvatskog turizma, njegov kreativan i inovativan pristup razvoju novih proizvoda i usluga te time učvršćuje poziciju Hrvatske kao vodeće destinacije za putovanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.