Blog, Trendovi, Vijesti

Vijest iz turizma – siječanj 2023.

Uzimajući u obzir trendove za 2023., smještaji u blizini mora, s veličanstvenim pogledom i daleko od „civilizacije”, predmet su žudnje mnogih gostiju. Sve veći interes pokazan je prema lokacijama koje nude aktivne odmore, kao i prema smještajima s uključenim wellness paketima.

Uzimajući u obzir trendove za 2023., smještaji u blizini mora, s veličanstvenim pogledom i daleko od „civilizacije”, predmet su žudnje mnogih gostiju. Digitalna viza, koja je prije više od dvije godine otvorila vrata digitalnim nomadima u lijepu našu, od ulaska u Schengen i Eurozonu, naglašava dostupnost rezervacije smještaja na duži period kako tijekom, tako i van sezone. Prema tome, opremljenost brzim Internetom, postojanje parkinga te nesmetano kuhanje, nastavljaju biti na vrhu liste prioriteta u izboru pravog smještaja.

Prema istraživanju austrijske agencije Ruefa Reisen GmbH , svaka druga osoba planira odmor na moru te je za 40% ispitanika ljetovanje ujedno i najvažniji odmor u godini. Sve veći interes pokazan je prema lokacijama koje nude aktivne odmore, kao i prema smještajima s uključenim wellness paketima.

Skrivene ceste, netaknute vode i zaboravljena gastronomija pronašli su svoje mjesto na British Times listi must-see lokacija u Hrvatskoj u 2023. godini. Istočni Mljet, Veliki i Mali Drvenik i Korčula – samo su neki od skrivenih dragulja te ne sumnjamo da će i ove godine privući mnoštvo turista, kako u ljetnim mjesecima, tako i u ostatku godine. 

Dobra vijest za naše iznajmljivače u Gorskom Kotaru – u odnosu na 2019., tijekom 2022. bilo 16.25% više noćenja i 10.35% više dolazaka turista. Uz domaće goste koji su činili 61% noćenja, najveća posjećenost bila je od gostiju iz Njemačke i Nizozemske, a potom Italije i Slovenije. Razlog ovome pronalazimo u lociranosti Gorskog Kotara dalje od zasićenih urbanih sredina te sinergija čistog mora i veličanstvenih planina – preduvjet odmoru iz snova. Za vjerovati je da će ovakvi rezultati potencirati daljnji rast rezervacija u Primorsko-goranskoj županiji te otvoriti vrata još većem broju europskih tržišta.

Naposljetku, sretni smo podijeliti da smo u prvom mjesecu, ostvarili čak 52,70% više uplaćenih rezervacija u odnosu na isti mjesec prošle godine. Na vrhu liste izbora naših klijenta, prvo mjesto zauzima Makarska rivijera, koja je, samo u siječnju, ostvarila 10% ukupnih rezervacija prošle sezone. Hrabro ju prate Zadar, Krka, Omiš, Pelješac, Korčula, Hvar, Rab i Murter. Ovakav rezultat, ukazuje na povećanu brojku ranih rezervacija, koja je vidna posljedica oporavka od pandemije te dokaz da više no ikad, kvalitetan omjer poslovnog i ugodnog je u fokusu globalnih putnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.