Vijesti

Kristjan Staničić i naredne četiri godine na čelu Hrvatske turističke zajednice

Jučer je u Zagrebu održana 12. sjednica Turističkog vijeća HTZ-a koju je vodila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, a na sjednici su članovi vijeća usvojili odluku da Kristjan Staničić i naredne četiri godine bude direktor HTZ-a. 

Direktor Staničić obratio se članovima vijeća i izjavio: 

Zahvaljujem svim članovima Turističkog vijeća HTZ-a na čelu s ministricom Brnjac na ukazanom povjerenju. Dužnost direktora Hrvatske turističke zajednice obnašam od srpnja 2017. godine te sam posebno ponosan na činjenicu da smo u dosadašnjem razdoblju pozicionirali Hrvatsku na 16. mjesto najsnažnijih turističkih brendova na svijetu te 9. mjesto u Europi. Ponosan sam na svoj mladi i entuzijastični tim, kao i na čitav niz provedenih projekata, suradnji, zanimljivih i inovativnih kampanji kojim smo zadržali kontinuitet rasta i razvoja hrvatskog turizma. Najbolja potvrda zajedničkog rada, a ovdje ne mislim samo na HTZ već na cijeli turistički sektor, su odlični turistički rezultati koje je naša zemlja nastavila ostvarivati unatoč svim izazovima i poremećajima nastalim na globalnom turističkom tržištu uslijed pandemije, a sada i nemilih događaja u Ukrajini. Zajedno sa svojim timom vrlo motivirano nastavit ću raditi na dobrobiti hrvatskog turizma, a podsjećam da se nalazimo i usred izrade našeg najvažnijeg dokumenta, Strateškog i marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje do 2026. godine koji će biti prekretnica u provedbi budućih promotivnih aktivnosti hrvatskog turizma.“

Na sjednici su članovi vijeća usvojili i odluku o raspodjeli sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022. godini te odluku o odabiru projekata udruženih turističkih zajednica u 2022. godini.

Uz spomenute odluke, također je prihvaćen i prijedlog suradnje s Croatia Airlines d.d. i Turističkom zajednicom Osječko-baranjske županije, a u promotivnom projektu će se gastronomska ponuda Slavonije prezentirati putnicima Croatia Airlinesa. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Može Vas zanimati