Blog

Prednosti iznajmljivanja smještaja za kućne ljubimce

Zašto biste trebali razmisliti o uvođenju oznake smještaja za kućne ljubimce?

Prema rezultatima istraživanja koje je proveo Trip Advisor, čak 70% ispitanika je izjavilo da putuje s kućnim ljubimcima. Zanimljivi su i podaci Adriatic.hr-a prema kojima su gosti koji putuju s ljubimcima skloniji potvrđivanju rezervacija u odnosu na ostale goste.

Taj podatak svjedoči o trendu povećanja broja ljudi koji sve češće putuju sa svojim ljubimcima, umjesto toga da ih ostavljaju kod kuće, što na koncu dovodi i do povećanja potražnje smještaja za kućne ljubimce. Iznajmljivačima ovo može biti važan podatak. Također, prema podacima Adriatic.hr-a, ukupan broj rezervacija gostiju s ljubimcima postepeno raste, što znači da postoji veliki prostor za poboljšanje prodaje. Ako odlučite staviti uz opis vašeg smještaja oznaku „pet-friendly” velika je vjerojatnost da ćete ostvariti veći broj rezervacija tijekom sezone. Kako je to moguće? Iako je trend putovanja s kućnim ljubimcima u porastu, gosti još uvijek nailaze na brojne poteškoće oko pronalaska adekvatnog smještaja.

Budući da su svjesni takvih poteškoća, spremni su izdvojiti više novca za kvalitetan smještaj i rezervirati ga za više narednih sezona. Svakako, osim uvođenja oznake „pet-friendly” potrebno je osigurati uvjete u smještaju za boravak kućnih ljubimaca. Kako ćete privući takvu vrstu gostiju i ostvariti veću zaradu a da se pritom osigurate od potencijalne štete koju bi ljubimci prouzročili?

Možete naplatiti veći iznos za boravak u smještaju za kućne ljubimce

Mnogi iznajmljivači još uvijek nisu sigurni isplati li se ući u rizik i omogućiti gostima da dovode u smještaj svoje kućne ljubimce. Strah od oštećenja stvari u objektu jedna je od najvećih prepreka. Ipak postoje mjere i pravila s kojima bi se izašlo na kraj takvim situacijama.

  1. Povećanje ukupne cijene boravka – Sigurno je da će boravak ljubimaca podrazumijevati i detaljnije čišćenje vašeg smještaja. Povećanje cijene noćenja je rješenje koje će vam osigurati pokrivanje troškova čišćenja a da pritom ostvarite profit.
  2. Zahtijevajte sigurnosne depozite. U slučaju da dođe do slučajne štete od kućnog ljubimca, sigurnosni depozit možete iskoristiti za popravke.
  3. Kao posljednju opciju možete opciju boravka ljubimaca naplaćivati posebno. Takvu opciju bi bilo poželjno jasno navesti u opisu smještaja

U većini slučajeva gosti će se pobrinuti da se njihovi ljubimci dobro ponašaju. Svjesni su poteškoća u pronalasku smještaja za ljubimce tijekom sezone i stoga im je u cilju da budu što odgovorniji kako bi se mogli vratiti na isto mjesto i izbjegli cijeli proces traženja odgovarajućeg smještaja.

Kako prilagoditi vaš smještaj za boravak kućnih ljubimaca

Prilagoditi smještaj za ljubimce ne iziskuje velike napore. Ono što trebate učiniti jest ostaviti dovoljno prostora u kojem će oni boraviti. Dodatno možete nabaviti krevetić ili posude za hranu i vodu te neke predmete (igračke) koji će ih okupirati tako da ne moraju grebati površine namještaja ili igrati se s vašim plahtama.

Imajte na umu da ljubimci mogu biti lukavi i zavući se u prostore kao što su kuhinjski ormarići, kante za smeće i sl. Razmislite da zaključate takve pretince ili mjesta za koje smatrate da bi u njih mogli ući ljubimci. Čuvajte sredstva za čišćenje i ostale kemikalije na gornjim policama i kupite kante za smeće koje se ne otvaraju lako. Na taj način ćete zaštiti životinje od mogućeg trovanja ali i svoj kućni inventar.

Razmišljate li o uvođenju ponude za kućne ljubimce?

Kao što možete primijetiti, danas postoji veliko tržište koje uključuje vlasnike kućnih ljubimaca koji su u potrazi za kvalitetnim objektima za odmor. Kao iznajmljivač vi možete odrediti koja vrsta kućnih ljubimaca može boraviti u vašim objektima, a kako bi se osigurali od potencijalne štete možete naplaćivati više tarife i zahtijevati sigurnosni depozit. Sve to uz dodatno uvođenje elemenata predviđenih za kućne ljubimce mogli bi pozitivno utjecati na povećanje rezervacija.

Imate li iskustva kao iznajmljivač „pet-friendly” smještaja? Koje savjete i priče možete podijeliti?

Tagovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.