Vijesti

Adriatic.hr + HGSS u projektu revitalizacije Dinare

Uređenje staze koja vodi do najveće ferate u Europi.

U sklopu tradicionalnog teambuildinga 60 zaposlenika turističke agencije Adriatic.hr je uz pomoć splitskog HGSS-a sudjelovalo u uređenju pristupnog puta do planinarskog odmarališta pod stijenom Ošjak.

Većina tvrtki kroz teambuilduing druženja odlazi na izlete na poznate lokacije u Hrvatskoj. Djelatnici Adriatic.hr-a odlučili su iskoristiti teambuilduing kako bi na jedan dan zamijenili ured i računala alatom i teškim drvenim gredama te sudjelovali u uređenju staze koja vodi do jedne od najdužih ferata u ovom dijelu Europe. Dio je to velikog projekta revitalizacije Dinare koja je započela prije desetak godina izgradnjom kapitalnog objekta, planinarskog doma na Vrdovu, zahvaljujući Planinarskom društvu “Sveti Jakov” i to na visini od 1100 metara.

„Tražili smo nešto drukčiji team building, a kako smo već surađivali s PU “Dinaridi” na uređenju staze sv. Ciprijana u Gatima, nismo se puno mislili. Lokacija je sjajna. Osam sati smo u uredu, pa nam je ovo pravi doživljaj, a i malo smo pridonijeli zajednici. Fenomenalan je osjećaj ovdje boraviti”

Jasenka Radinović voditeljica Ljudskih resursa Adriatic.hr agencije.

Dinaridi su planinski lanac dug 1260 kilometara od kojih 600 kilometara prolazi kroz Hrvatsku. S obzirom na to da je Dinara jedinstveno prirodno i geomorfološko područje postoji i veliki turistički potencijal koji tek treba iskoristiti. Upravo zbog toga se akcijama uređenja ali i događajima, kao što su npr. treking utrke, ovaj kraj nastoji popularizirati.

„Radimo na tome da s ciljem zaštite i državne institucije shvate ozbiljno revalorizaciju kompletne Dinare. Mi smo nažalost jedna od rijetkih zemalja koja nije zaštitila svoj najviši vrh, a ta zaštita donijela bi nam rendžersku službu, poučne staze, valorizaciju izvora Krčić, mlinica i još puno toga”.

Darko Gavrić Čerčo iz PU-a “Dinaridi” i splitskog HGSS-a.
Adriatic.hr tim – Dinara 2019
Tagovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Može Vas zanimati