Blog, Vijesti

Veliki interes Austrijanaca za Hrvatskim tržištem

Za najutjecajnije austrijske medije, ali i susret s važnim partnerima, turoperatorima i agencijama s austrijskog tržišta organizirano je predstavljanje hrvatske turističke ponude u središtu Beča, a organizatori su bili Hrvatska turistička zajednica te predstavništvo HTZ-a u Austriji.

Susretu su prisustvovali i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, direktor predstavništva HTZ-a u Austriji Branimir Tončinić, ravnateljica Uprave u Ministarstvu turizma i sporta Monika Udovičić i drugi gosti. Pozdrav okupljenima izrazio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić.
Direktor HTZ-a Kristjan Staničić iznio je turističke rezultate Hrvatske s osvrtom na rezultate koji su ostvareni u Austriji, a poseban naglasak je stavljen na buduće turističke trendove te poziciju koju Hrvatska želi zauzeti na austrijskom tržištu.

Direktor Staničić naglašava kako Austrija spada u jedna od najvažnijih tržišta koji ima značaj na turističke rezultate Hrvatske, ali i kako ga veseli vijest da je Hrvatska s austrijskog tržišta ostvarila porast od 4% više noćenja od rekordne 2019. godine. Hrvatska se nada kako su dugoročni ciljevi na austrijskom tržištu rast turističkih dolazaka tijekom cijele godine kroz kratka vikend putovanja kao i privlačenje mladih kao gostiju Hrvatske.
Pozitivne trendove za Hrvatsku potvrđuju i istraživanja provedena u Austriji, a jedno od njih je i istraživanje koje provodi austrijski nacionalni auto-moto klub ÖAMTC pod nazivom „Reisemonitoring.“ Prema istraživanju Hrvatska je vodeća destinacija na austrijskom tržištu. Hrvatska se našla na listi top destinacija zajedno s Grčkom, Turskom, Italijom, Španjolskom i Njemačkom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.