Blog, Vijesti

Otvoren Pelješki most

U utorak 26. srpnja 2022. godine svečano je otvoren Pelješki most koji prometno povezuje jug Hrvatske s ostatkom države. Da je most već postao prava turistička atrakcija potvrđuje i britanski The Times u reportaži novinara Tristana Rutherforda „The ultimate Croatian roadtrip just got even easier,“ koju je objavio povodom otvaranja Pelješkog mosta. 

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić uoči otvaranja Pelješkog mosta poručio je “Most će zasigurno biti nova turistička atrakcija, kako za nautičare, za koje će plovidba ispod mosta biti poseban doživljaj, tako i za brojne putnike i turiste kojima se pruža prekrasan pogled na most s okolnih vidikovaca i cesta. Koliko će motiv i sam most biti uključen u kreiranje posebnih ponuda, tura, suvenira i drugog ovisi o samim destinacijama i subjektima koji djeluju na tom području, a HTZ će kao i do sada koristiti most u sklopu promotivnih i informativnih kampanja.

Direktor Staničić naglasio je da će bolja prometna povezanost s Dubrovnikom i cijelim poluotokom Pelješcem značiti praktičnije i ugodnije putovanje tim dijelom Hrvatske.

Posebno smo ponosni i kako je most svojim kompleksnim i unikatnim dizajnom promijenio vizuru Malostonskog zaljeva, što će nam svakako koristiti i u pripremi atraktivnih te kvalitetnih promotivnih materijala i sadržaja za inozemna tržišta“, kaže Staničić.

Na ovom najvećem hrvatskom infrastrukturnom projektu financiranim iz EU fondova s bespovratnih 357 milijuna eura (85% troškova) radilo se deset godina, a čelično-betonska konstrukcija mosta nalazi se ispod i iznad vode te je dugačka 2.404 metra. Uvjet europskog financiranja bio je da se most prelazi bez naplate cestarine i mostarine. 

Ovaj most će omogućiti autogostima fleksibilnije i brže putovanje do naših najjužnijih hit destinacija, samim time pretvarajući cijelo podneblje interesantnije za buduća ljetovanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)