Blog, Vijesti

Europa prednjači pri oporavku sektora turizma u svijetu

Globalno gledano u prvom tromjesečju 2022. godine ostvareno je tri puta više međunarodnih dolazaka nego u istom razdoblju 2021. godine. Svjetski turistički barometar UNWTO-ar zabilježio je porast u međunarodnom turizmu od 182% u odnosu na prethodnu godinu, a samo Europa bilježi gotovo četiri puta više međunarodnih dolazaka (+280%) u odnosu na 2021 godinu.

Pohvaliti se možemo i mi kao agencija i vi kao iznajmljivači jer smo u prvom tromjesečju 2022. godine ostvarili 4087 potvrda rezervacija dok je u 2021. godini ostvareno 1163 potvrda rezervacija.

Iz Svjetske Turističke organizacije prenijeli su da Mediteran pokazuje najbrže stope oporavka, a neka odredišta dosežu ili su premašila 2019. godinu. Iako je međunarodni turizam i dalje 61% ispod razine iz 2019. godine, očekuje se da će se postepeni oporavak nastaviti u narednim mjesecima, budući da države sve više ublažavaju ili ukidaju COVID ograničenja. Unatoč ovim pozitivnim izgledima, izazovno gospodarsko okruženje zajedno s Ruskom ofenzivom na Ukrajinu, povećanje cijene nafte te inflacija predstavljaju negativni rizik za oporavak međunarodnog turizma.

Mi se svakako nadamo dugom i toplom ljetu u kojem ćemo zajedno oboriti rekorde te da će prevagnuti ove pozitivne brojke koje smo ranije u tekstu spomenuli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)