Blog, Vijesti

Dani UHPA-e i svečana proslava 30. obljetnice

Presretni smo što smo prisustvovali na ovogodišnjim danima UHPA-e i zajedno s UHPA-om proslavili njihovu 30. obljetnicu upravo u Opatiji, najstarijoj hrvatskoj turističkoj destinaciji.

Naše kolege sudjelovale su na trodnevnom programu koji se održao 2. do 4. svibnja, zajedno s više od 200 sudionika, predstavnika turističkih zajednica, turističkih agencija te poslovnih partnera, predstavnika Ministarstva turizma i sporta, obrazovnih institucija, Hrvatske gospodarske komore, HTZ, strukovnih udruga, medija, ali i drugih predstavnika turističke industrije.

Prvi dan programa započeo je pićem dobrodošlice, otvorenjem programa, prezentacijom partnera i domaćina (Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Opatije, Liburnia Riviera Hoteli d.d.), a završio Pansionskom večerom i druženjem. Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e naglasio je da ga izrazito veseli što se nakon stanke od dvije godine konferencija održava u Opatiji. Prvog dana sudionicima su se još obratili i Sandra Herman, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, a gradonačelnik Opatije, Fernando Kirigin zaželio je dobrodošlicu svim učesnicima ovoga susreta i utvrdio kako Opatija već sada bilježi odlične turističke brojke. Direktor HTZ-a Kristjan Staničić imao je samo optimistične riječi za glavnu turističku sezonu, a istaknuo kako je predsezona započela s Uskrsom kojeg su obilježile odlične turističke brojke.

Drugi dan programa započeo je sa Skupštinom UHPA-e, a zatim je uslijedila panel rasprava na temu „Turističke agencije i izazovi prilagodbe novim turističkim trendovima u post korona razdoblju“ u kojoj su sudjelovali Sandra Herman, Kristjan Staničić, Zlatan Muftić (šef Kongresnog ureda TZ grada Zagreba), te Tomislav Fain.
Nakon panel rasprave uslijedio je radni dio programa, a prva tema je bila ”Interpretacija tradicijske pomorske baštine Kvarnera kroz kružnu kreativnost” koju je vodila dr. sc. Romana Lekić iz Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment. Druga tema radnog programa ”Utjecaj klimatskih promjena na turizam” – izv. prof. dr. sc. Zvonimira Šverko Grdić (Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija). Treća po redu bila je tema ”Inovacije putničkih agencija uz EU sredstva predvođena Sandrom Anić iz Aestus Consulting d.o.o.. Posljednja tema radnog programa ”Industry Perspectives for Building Back Better” vođena Pawel Niewiadomski (ECTAA – Europsko udruženje nacionalnih udruga putničkih agencija i organizatora putovanja). Dan je završio razgledavanjem Opatijske rivijere te gala večerom na kojoj se UHPA zahvalila za sav doprinos nastanku i razvoju Udruge.

Trećeg dana programa održan je razgovor B2B s direktorima predstavništva HTZ-a i razgovor B2B članica UHPA-e, a završetak ovog trodnevnog programa zaključile su dvije ture razgledavanja destinacija.

Još jednom veliko hvala organizatorima, nadamo se da se i iduće godine vidimo u još većem broju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.