Blog, Ideje i savjeti

Kaktus kao ukras u smještaju

Iako su mišljenja vezana za ovu biljku podijeljena, neki smatraju da je kaktus izvor negativne energije te da unosi nemir, drugi smatraju da je kaktus predivan minimalistički ukras koji daje osjećaj modernog i dobro opremljenog apartmana.   

U nastavku Vam donosimo neke razloga za i protiv kaktusa u smještaju, ali konačna odluka je ipak na Vama.  

Samim tim što je biljka koja nije s naših područja, kaktus unosi dozu upečatljivosti i egzotike u sam smještaj pa ako želite zanimljiv dizajn unutar apartmana kaktus je pun pogodak za Vas. Još jedna od prednosti ove biljke je ta da ne zahtijeva previše posvećenosti, minimalno pažnje i održavanja bit će dovoljno za kaktus. Tako u ljetnim mjesecima zahtijevaju zalijevanje jednom tjedno dok ih je u zimskim mjesecima dovoljno jednom u mjesecu zalijevati.  

Prema Feng shui – u drevnoj kineskoj vještini uređenja prostora i življenja kaktus uništava protok pozitivne energije svojim oštrim bodljama i lišćem. Npr. u spavaćoj sobi bi mogao poremetiti spavanje, stvoriti nemir i negativno raspoloženje, a to svakako ne bismo htjeli s obzirom na to da je spavaća soba prostorija u kojoj se odmaramo i opuštamo.  

Također bi trebali pripaziti ako gosti dolaze s kućnim ljubimcima ili malom djecom budući da oštre bodlje mogu biti opasne za njihove ručice i šapice te u tom slučaju ova biljka nije najspretniji izbor za ukras u Vašem apartmanu.  

P.S. Jeste li znali da kaktusi jako dobro podnose vrućinu, za njih se temperatura od 60 stupnjeva smatra prilično ugodnom. 

Imate li kaktus kao dekoraciju Vašeg apartmana? Podijelite s nama što mislite o ovoj zanimljivoj biljci.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.