Blog, Ideje i savjeti

Online self-check-in u smještaju

Nije tajna da gosti preferiraju online check-in u smještaj, a mi Vam u nastavku donosimo neke zanimljive informacije o samostalnom ulasku u smještaj te na koji način im ponuditi takvu uslugu.

U Hrvatskoj se online check-in za sada odnosi samo na beskontaktni ulazak u smještaj, a u svijetu je to uveliko razvijenije pa se gostima nudi i beskontaktno skeniranje njihovih dokumenata, ispunjavanje prijava, plaćanje smještaja.

Ono što Vam je potrebno za online check-in je digitalna i pametna brava te sef za ključeve. Nemojte zaboraviti i istaknuti točne i jednostavne upute za ulazak u smještaj.
Pametna brava je brava koju gosti mogu otvoriti pomoću svog mobitela, uz mobilnu aplikaciju. Mobilna aplikacija će Vam sama kreirati kod za svakog gosta, a on se može temeljiti na zadnje četiri znamenke njegova broja telefona radi lakšeg pamćenja kombinacije.
Također, pametna brava dopušta 5 različitih načina otključavanja: pomoću otiska prsta, elektronske kartice, PIN koda, aplikacije te Vašeg fizičkog ključa.
Digitalna brava je zapravo kombinacija pomoću kojeg gost otvara vrata svog smještaja te mu uopće ne trebaju ključevi. Gosti dobiju kombinacije sefa prije nego dođu, a oni se tim kodom služe dok borave u apartmanu.
Sef za ključeve je jednostavno sef u kojem čuvate ključeve. Gostu ćete otkriti koja je kombinacija sefa, on će uzeti ključeve, koristiti ih za vrijeme boravka, a između dvije rezervacije možete i promijeniti kombinaciju za otvaranje sefa radi dodatne sigurnosti.

Neke od prednosti self-check-in sustava su svakako ta da gosti mogu ući u bilo koje vrijeme u smještaj ako je počelo vrijeme prijave u svega par minuta, a iznajmljivač ih ne mora iščekivati. Tako domaćini pametnije iskorištavaju vrijeme (posvećuju se poboljšanju iskustva gostiju i unaprjeđivanju njihova boravka), a i socijalna distanca je ostvarena.

Gosti kada putuju vole jednostavnost i praktičnost, a turizam je djelatnost koja prati tehnološke trendove koji je i sam self-check-in koji će se još više razvijati u budućnosti.

Imate li iskustva sa samostalnim ulaskom u smještaj?
Radujemo se čuti Vaše mišljenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.